Ga naar de inhoud

STIGA robotmaaiers op GPS

De eigen ontworpen robot van STIGA vertegenwoordigt de toekomst op het gebied van innovatie, duurzaamheid en gazononderhoud.

De autonome robotmaaiers van STIGA navigeren zonder draad. De installatie is volledig virtueel en gebeurt via de STIGA.GO App.

De nieuwe autonome robotmaaier van STIGA verzamelt informatie van satellietsignalen, zowel GPS als alle andere GNSS-systemen, om zijn positie te kennen en in de tuin te navigeren. Elke maaisessie in elk gebied wordt vooruit gepland, waarbij geen zone ongemaaid blijft en dubbel maaien wordt vermeden door meerdere keren hetzelfde gebied te passeren. Het resultaat is een egaal, mooi gazon.

De gepatenteerde, geïntegreerde ePower batterijen in het hart zorgen voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zelfs na 4 jaar gebruik werkt de batterij nog steeds op meer dan 80 % van zijn capaciteit.

De 100% recyclebare verpakking, samen met materialen met een lage voetafdruk, wijst op de aandacht van STIGA voor de mens, de natuur en het milieu.

4 tot 6 draaibare scheermessen van koolstofstaal garanderen optimale snijprestaties. Alles, van de draaisnelheid tot het materiaal van de messen, is bestudeerd om de maaiprestaties te verbeteren en de gezondheid van het gazon te bevorderen.

De innovatieve, gepatenteerde STIGA AGS-technologie maakt onze nieuwe autonome robotmaaier voorspellend, want hij zal letterlijk in de toekomst kijken.

De STIGA autonome robotmaaier brengt de tuin in kaart in een raster en kent de satellietenkaart in de lucht erboven. Het controleert hoe satellieten zich boven elke cel bewegen. Het kent aan elke cel een signaalkwaliteitsscore toe en werkt deze score voortdurend bij, waarbij het de bewegingen van de satellieten volgt.

De nieuwe autonome robotmaaier van STIGA verzamelt informatie van satellietsignalen, zowel GPS als alle andere GNSS-systemen, om zijn positie te kennen en in de tuin te navigeren.

De autonome robotmaaier STIGA gebruikt het 4G-netwerk om de dialoog tussen de robot en het referentiestation continue te laten verlopen. Een veilige cloudomgeving, waar alle gegevens en instellingen over de robot worden opgeslagen.

De RTK-technologie maakt de positie van onze robot uiterst nauwkeurig, dankzij de continue datatriangulatie tussen de robot zelf, de satellieten in de lucht en het in de tuin geïnstalleerde referentiestation.

De nieuwe autonome robotmaaier van STIGA is snoerloos, zodat zowel de installatie als de instelling van de omtrek volledig via APP kan worden beheerd. Dit betekent dat telkens wanneer er iets in de tuin verandert, de omtrek door de gebruiker gemakkelijk in enkele minuten kan worden aangepast.

De nieuwe autonome robotmaaier van STIGA maait volgens systematische patronen, die een combinatie van 4 verschillende richtingen kunnen zijn. Via de STIGA.GO App kunnen de gebruikers beslissen om de STIGA autonome robotmaaier te laten maaien in één of meerdere van de maairichtingen.

Het snijmechanisme van de autonome robot STIGA is uitgerust met 4 tot 6 draaibare scheermessen: langer, dikker, zwaarder, meer naar buiten stekend, zonder beschermingsschijf.

De nieuwe autonome robotmaaier van STIGA kan moeiteloos blijven maaien, zelfs op hellingen tot 50 %.

Dankzij de verbinding met de STIGA.GO App kunt u de maaihoogte van uw autonome robotmaaier kiezen aan de hand van de te maaien oppervlakte.

De autonome robotmaaier van STIGA begrijpt wanneer het regent en stopt met maaien; het gazon wordt beter gemaaid wanneer het droog is.